Chakra's

Om de kracht van edelstenen goed te begrijpen is het van belang om te weten welke energieen de edelstenen hebben. Om de relatie tussen edelstenen en Chakra’s goed te begrijpen is het van belang om te weten wat Chakra’s zijn.

 

De betekenis van de Chakra's

Het woord Chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel. Chakra’s zijn wervelende centra van energie. Ze zijn op zeer veel plekken in het lichaam te vinden, ieder met een eigen functie. De belangrijkste zijn de zeven grote Chakra’s, die op een lijn liggen vanaf het stuitje naar de kruin. Deze centra vertegenwoordigen verschillende lagen van ons bewustzijn, in nauw verband met onze gedachten, gevoelens en ons lichamelijk welzijn. Elk van deze Chakra’s heeft een eigen betekenis, en staat voor een ontwikkelingsgebied binnen het eigen leven. Als een Chakra verstoord of geblokkeerd is kan zich dat in psychische en/of lichamelijke klachten uiten. De overige Chakra’s kunnen hierdoor eveneens uit balans raken. Chakratherapie is erop gericht storingen en blokkades in zo’n ontwikkelingsgebied te onderzoeken en op te lossen, zodat de energie weer vrij kan stromen.

In het kader van uitleg over Bergkristal en Chakra’s voert het hier te ver om op de specifieke psychologische en lichamelijke betekenis in te gaan. Wel geef ik van alle edelstenen en Chakra’s de werking aan, alsmede de bij de Chakra’s behorende lotusbloemen, elementen en kleuren.

Het Bergkristal behoort niet bij een specifiek Chakra maar geeft stroming aan alle Chakra’s indien deze in balans zijn.

1e Chakra: Wortel Chakra: Muladhara
2e Chakra: Heiligbeen: Svadhisthana
3e Chakra: Zonnevlecht: Plexus Solaris
4e Chakra: Hart Chakra: Anahata
5e Chakra: Keel Chakra: Vishuddha
6e Chakra: Derde Oog : Ajna
7e Chakra: Kruin Chakra: Sahasrara