Specialisaties: Manuele Lymfedrainage

Door het niet goed functioneren van het lymfesysteem na een operatie of bij gebruik van medicijnen, kan er oedeem (vochtophoping) optreden in gelaat, arm, borst, schouder of been. Dat heeft niet alleen cosmetische maar ook vaak pijnlijke gevolgen. Door Manuele Lymfedrainage wordt doorstroming van de lymfe (het lichaamsvocht) bevorderd, zullen de vochtkussens slinken, zal uw pijn verminderen en kunnen complicaties worden voorkomen.

Bij Schoonheidssalon Bergkristal wordt de Manuele Lymfedrainage als afwisseling van de klassieke massage toegepast bij acne, couperose (teleangiëctasieën), verkoudheid, hoofdpijn en stress. De Manuele Lymfedrainage kan tevens pre- en postoperatief worden toegepast. De huid wordt een week vóór de operatie dagelijks gedurende een half uur voorbereid op uw medische of cosmetische ingreep, zoals een ooglidcorrectie of een gehele of gedeeltelijke facelift. Direct na de ingreep volgt een wederom dagelijkse kuur van een half uur ter voorkoming van vorming van onnodig littekenweefsel. De lengte van de kuur is afhankelijk van de ernst van de ingreep.

De Bergkristal Salon Littekenbehandeling
Na operaties en bestralingen blijven er soms littekens over die pijnlijk zijn, jeuken, dikker worden of verkleefd raken met het onderliggende weefsel. De speciale Bergkristal Littekenmassage helpt verkleving te voorkomen en de wond zonder lelijke littekenvorming te laten genezen, of de verkleving los te maken en zo het litteken te vervagen. Daarnaast wordt camouflage toegepast om sommige littekens minder te laten opvallen.